Súhrn správ Športovej redakcie v pondelok 23. apríla – 21.00 h | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

Súhrn správ Športovej redakcie v pondelok 23. apríla – 21.00 h

LONDÝN – Rus Michail Lejbo sa stal v pondelok na Svetovom pohári v Londýne víťazom jedinej súťaže v dvojitom trape. O jeho prvenstve pri zhode bodov 188 s Talianom Francescom D’Anielom rozhodol až k.o rozstrel, v ktorom Rus trafil štyri terče, Talian o jeden menej. Na treťom mieste skončil D’Anielov krajan Daniele di Spigno a aj v jeho prospech rozhodol až rozstrel, keď v ňom trafil dva terče, Walton Eller z USA iba jeden.
Jediný slovenský reprezentant v 44-člennom štartovom poli Filip Praj obsadil výkonom 137 bodov 14. miesto.

BRATISLAVA – Milan Ftáčnik prijal v pondelok na bratislavskom magistráte hokejistov Slovana Bratislava. Primátor hlavného mesta, ktorý čerstvým slovenským majstrom poďakoval a zagratuloval, pre TASR zdôraznil, že jeho košický kolega Richard Raši prehral stávku a preto bude upratovať ulicu v Bratislave.
Belasí majstri, ktorí smerujú po tejto sezóne do prestížnej KHL, vyhrali v sobotu v Košiciach rozhodujúci duel 2:1 po predĺžení a sériu 4:3 na zápasy. Na bratislavské Primaciálne námestie, kde ich búrlivo vítala takmer tisícka fanúšikov a hokejových nadšencov, pricestovali v otvorenom autobuse bez strechy a v sprievode svojich partneriek, manželiek a detí.
Medzi oslávencami nechýbal odchovanec Slovana Michal Hudec, ktorý so svojim materským klubom získal štyri seniorské primáty. “Vracal som sa do Slovana s tým, že chcem opäť získať titulu, čo sa nám aj podarilo. Po troch rokoch nadvlády Košíc sme to chceli zmeniť. Vyvrcholenie prišlo v siedmom zápase finálovej série po predĺžení, takže naša radosť je ešte väčšia. Skrátka sa to nedá opísať, ten pocit, keď z vás zrazu spadne to napätie a zodpovednosť,” poznamenal Hudec, ktorý držal v náručí syna Adama.

JERUZALEM – Futbalový klub Maccabi Haifa vymenuje za nového trénera do ďalšej sezóny Reuvena Atara, doterajšieho kouča tímu Maccabi Netanya. Ten by mal nahradiť súčasného kouča Maccabi Haifa Elišu Levyho, ktorému sa po sezóne končí štvorročný kontrakt.
Štyridsaťtriročného Atara už dlhšiu dobu spájali s pozíciou trénera v Haife, kde hrával na poste útočníka. Ako trénerovi Netanye sa mu celkom darilo, k ligovému triumfu však tím nepriviedol ani raz.
Počas Levyho trénovania Haifa dvakrát vyhrala ligu, raz sa predstavila v skupinovej fáze Ligy majstrov. Posledná sezóna však znamenala sklamanie, keď tesne pred jej koncom nemá tím istú ani miestenku v pohárovej Európe.

KYJEV – Drvivú väčšinu vstupeniek na finálový turnaj EURO 2012 už podľa Európskej futbalovej únie (UEFA) organizátori predali, voľných ich zostáva len 5 percent z celkového počtu.
Začiatkom apríla šéf UEFA Michel Platini varoval Ukrajinu, ktorá európsky šampionát spoluorganizuje s Poľskom, že fanúšikovia môžu bojkotovať návštevu miest bývalej sovietskej republiky, keďže ceny hotelov neúmerne stúpli. Vláda začala vec okamžite vyšetrovať a prisľúbila zlepšenie situácie.

KOLÍN NAD RÝNOM – Nemecký futbalový klub 1. FC Kolín zastáva názor, že futbaloví chuligáni by mali byť prísnejšie potrestaní za svoje delikty. Vedenie Kolína zaujalo stanovisko po tom, ako páchatelia cez víkend napadli českého hráča Bayeru Leverkusen Michala Kadleca, ktorému na diskotéke zlomili nos.

MADRID – Taliansky útočník Giuseppe Rossi si najbližších desať mesiacov oddýchne od futbalu. Dvadsaťpäťročný zakončovateľ španielskeho Villarrealu podstúpi dve operácie vážne zraneného pravého kolena, ktoré mu znemožnilo aj štart v drese “squadry azzurra” na blížiacom sa finálovom turnaji EURO 2012. Prvú operáciu absolvuje Rossi už tento piatok v USA.

RÍM – Futbalový klub FC Janov nebude môcť odohrať posledné dva domáce zápasy v sezóne na vlastnom ihrisku. Rozhodlo o tom vedenie najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A po vyčíňaní fanúšikov počas nedeľňajšieho zápasu Janova so Sienou.

NEW YORK – Trofej pre najlepšie brániaceho útočníka zámorskej hokejovej NHL môže v tomto ročníka aj štvrtýkrát získať Rus Pavel Dacjuk. Center Detroitu Red Wings bude mať v súboji o Trofej Franka J. Selkeho za súperov Davida Backesa zo St. Louis a Patricea Bergerona z Bostonu.
Tridsaťtriročný Dacjuk vyhral prestížny primát v rokoch 2008 až 2010. V tomto ročníku bol na treťom mieste v počte odobraných pukov a mal najlepšie štatistiky spomedzi všetkých hokejistov “červených krídel” na buly. Sezónu ukončil v tabuľke pravdy s bilanciou +21 bodov. Pre Dacjuka je to už 5. nominácia v tejto kategórii, čo je zároveň vyrovnaním rekordu Guya Carbonneaua (1986-90) a Boba Gaineyho (1978-82). V minulom roku mu vyfúkol trofej Ryan Kesler z Vancouvru.

PRAHA – V pondelňajšom dohrávanom zápase 26. kola českej Gambrinus ligy zvíťazili futbalisti Sigmy Olomouc nad Bohemiansom 1905 4:0. Hanáci sa vďaka triumfu vzdialili od pásma zostupu na rozdiel deviatich bodov, zato “klokani” sú na tom štyri kolá pred koncom sezóny len o dva body lepšie ako predposledná Ostrava.

MOSKVA – Hokejisti Dinama Moskva zvládli náročný šiesty duel finálovej série play off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď na svojom ľade vyhrali 5:2 nad Avangardom Omsk a vynútili si siedmy rozhodujúci duel. Ten bude v stredu na ľade Avangardu. Základy svojho úspechu položil tím z hlavného mesta, v ktorého zostave nechýbal ani slovenský obranca Dominik Graňák, už v prvej tretine, ktorú vyhral 3:1.

ERZURUM – Slovenskí reprezentanti v curlingu Pavol Pitoňák (CC Poprad) a Silvia Sýkorová (Olympic Hopes Bratislava) vstúpili do zápolení na MS miešaných dvojíc v tureckom Erzurume pondelňajšou prehrou 6:7 v červenej skupine s domácou dvojicou.

HELSINKI – V pondelňajšom piatom finálovom zápase play off fínskej hokejovej ligy zvíťazil tím JYP Jyväskylä na ľade Pelicansu Lahti 2:1 po predĺžení a sériu vyhral 4:1 na zápasy. Gól znamenajúci zisk titulu strelil v 67. minúte kanadský útočník Eric Perrin.

lg mf

Diskusia je uzavretá.