Taliansko: Našli telo druhého nezvestného z trojice Nemcov z prevrátenej lode | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

Taliansko: Našli telo druhého nezvestného z trojice Nemcov z prevrátenej lode

Rím 23. apríla (TASR) – Záchranári pátrajúci po troch nezvestných nemeckých turistoch, ktorých plachetnica sa prevrátila na talianskom Gardskom jazere, našli druhé telo. Nemeckú tlačovú agentúru DPA o tom dnes informoval predstaviteľ pobrežnej stráže Marco Ravanelli.
Druhé telo objavili v jazere niekoľko hodín po prvom – a takisto patrilo mužovi.
Ďalšie informácie nie sú zatiaľ známe.
Prvé telo muža zbadali záchranári z vrtuľníka a už ho dopravili na breh. Nájdené doklady naznačujú, že ide o jedného z nezvestných Nemcov, dodal predstaviteľ pobrežnej stráže.
Záchranári prehľadávajú vrak plachetnice, ktorý sa nachádza v oblasti medzi mestami Peschiera del Garda a Sirmione, teda v južnej časti Gardského jazera.
Loď sa prevrátila o 180 stupňov a záchranné operácie brzdí zlé počasie.
Traja muži vo veku 61, 65 a 71 rokov vyplávali z mesta San Felice del Benaco na západnom brehu jazera na šesť metrov dlhom plavidle v nedeľu v skorých popoludňajších hodinách – krátko predtým, ako oblasť zasiahla silná búrka sprevádzaná hustým lejakom.
Zamestnanec kempingu si údajne všimol, že trojica mužov sa nevrátila, a zalarmoval úrady, ktoré začali pátraciu operáciu už v skorých večerných hodinách.
Gardské jazero, ktoré sa rozprestiera na ploche približne 370 štvorcových kilometrov a má dĺžku 52 kilometrov, je obľúbeným miestom dovolenkárov a priláka vždy aj mnoho Nemcov.

Zdroj: DPA
3 12 jam juh

Diskusia je uzavretá.