MALACKY: Mesto chce situáciu v nemocnici riešiť | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

MALACKY: Mesto chce situáciu v nemocnici riešiť

Malacky 23. apríla (TASR) – Nemocničná a. s., ktorá prevádzkuje Nemocnicu v Malackách, dnes upozornila, že posledné kroky Mestského zastupiteľstva Malacky môžu viesť k uzatvoreniu oddelení a prípadne aj ďalšiemu obmedzovaniu jej služieb.
Mestské zastupiteľstvo o problémoch nemocnice v Malackách rokovalo vo štvrtok 19. apríla. Zaoberalo sa aj zavedením ambulantných poplatkov a problémami súvisiacimi so mzdami zdravotných sestier. Na zasadnutie bol pozvaný aj riaditeľ Nemocničnej a. s. Peter Kalenčík, z účasti sa však ospravedlnil. Mestské zastupiteľstvo vyzvalo riaditeľa Petra Kalenčíka a predsedu BSK Pavla Freša k činnosti na vyriešenie situácie v nemocnici.
“Cieľom v žiadnom prípade nebolo ďalšie vyhrotenie situácie a vyvíjanie nátlaku na vedenie Nemocničnej a. s., ale iniciovanie rokovaní v snahe vyriešiť vzniknutú situáciu. Poslanci ako volení zástupcovia občanov mesta Malacky takto konali najmä na podnet občanov, a to jednak na podnet zdravotných sestier, sťažujúcich sa na situáciu okolo zo zákona vyplývajúceho zvyšovania miezd, a jednak na podnet dôchodcov mesta Malacky, sťažujúcich sa na neúnosnosť zavedených poplatkov za vyšetrenia,” uviedla Michaela Janotová z MsÚ v Malackách.
Zastupiteľstvo prijalo uznesenie, v ktorom žiada primátora mesta ako zástupcu akcionára mesta Malacky v predstavenstve Nemocničnej a. s., aby požiadal o zvolanie zasadnutia predstavenstva Nemocničnej a. s., na ktorom by sa rokovalo o vzniknutej situácii. “Toto stretnutie je naplánované na štvrtok 26. apríla,” dodala Janotová.

eg gl

Diskusia je uzavretá.