Somálsko: Piráti prepustili taliansky tanker a posádku | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

Somálsko: Piráti prepustili taliansky tanker a posádku

Rím 23. apríla (TASR) – Somálski piráti prepustili taliansky tanker a jeho 18 členov posádky, ktorých uniesli ešte vlani v decembri pri pobreží Ománu. Informovalo o tom dnes talianske ministerstvo zahraničných vecí.
Chemický tanker Enrico Ievoli s výtlakom 16.631 ton prepustili v blízkosti pobrežia Somálska, dodalo ministerstvo vo vyhlásení vydanom v Ríme.
Taliansky minister zahraničných vecí Giulio Terzi, ktorý je na návšteve Indonézie, “dohliadal na posledné fázy prepustenia”. Informovalo o tom ministerstvo vo vyhlásení bez uvedenia ďalších podrobností.
“Všetci sme v úplnom poriadku a všetko je pod kontrolou,” uviedol kapitán plavidla Agostino Musumeci v odkaze, zaslanom majiteľovi tankera Domenicovi Ievolimu.
Kapitán mal na mysli posádku pozostávajúcu zo šiestich Talianov, siedmich Indov a piatich Ukrajincov.
Na palube lode, ktorá smeruje preč zo somálskych vôd, sú už aj talianski vojaci. Informoval o tom majiteľ plavidla, ktorý citoval kapitána.
Tanker sa vlani 27. decembra v skorých ranných hodinách plavil z prístavu Fudžajra v Spojených arabských emirátoch (SAE) do Stredozemného mora, keď kapitán vyslal správu, že v Arabskom mori pri pobreží Ománu sa dostali na palubu piráti.

Zdroj: DPA, Reuters
3 1 jam juh

Diskusia je uzavretá.