BRATISLAVA: Staré Mesto zaplatilo za zimnú údržbu takmer o polovicu menej | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

BRATISLAVA: Staré Mesto zaplatilo za zimnú údržbu takmer o polovicu menej

Bratislava 23. apríla (TASR) – Takmer 230.000 eur zaplatila bratislavská mestská časť Staré Mesto za zimnú údržbu vrátane spotrebovaného posypového materiálu. Počas predchádzajúcich dvoch rokov však vždy presiahla hranicu 400.000 eur. “Pod nižšie náklady sa podpísalo najmä počasie, ktoré bolo počas uplynulej zimy miernejšie,” povedal pre TASR hovorca mestskej časti Tomáš Halán. Ušetrené financie plánuje samospráva použiť na časť údržby počas ďalšej zimy.
Staré Mesto teda zaznamenalo aj menej pohotovostných výjazdov. Od decembra 2011 do februára zasahovali pracovníci celkovo počas 14 dní, pričom v minulej sezóne bolo takýchto dní o deväť viac. Prvý zásah urobili už 2. decembra minulého roka a posledný 28. februára. Mestská časť tak spotrebovala 296,8 tony soli za 45.043 eur. “Oproti plánu sa spotrebovalo až o 60 percent menej posypového materiálu,” poznamenal Halán.
Samospráva mala v rozpočte na zimnú službu v tomto roku naplánovaných 460.000 eur. Ako sa konštatuje v materiáli pre poslancov na utorkové zasadnutie miestneho zastupiteľstva, zimnou službou sa podarilo zabezpečiť včasnú zjazdnosť vozoviek, schody a chodníky okolo parkov a zeleň.

fed ed

Diskusia je uzavretá.