Peking: Začal sa 2. ročník Medzinárodného flmového festivalu | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

Peking: Začal sa 2. ročník Medzinárodného flmového festivalu

Peking 23. apríla (TASR) – Aj početných hostí zo zahraničia privítajú organizátori 2. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Pekingu, ktorý sa dnes začal v tamojšom kongresovom centre. Medzi tých najvzácnejších možno zaradiť režiséra veľkofilmu Titanic, jedného z najúspešnejších projektov všetkých čias, Jamesa Camerona.
Oscarový filmár vystúpi v čínskej metropole aj s prednáškou. S veľkým záujmom sa očakáva aj účasť ďalších osobností svetovej kinematografie na festivalových fórach a seminároch, napríklad poľského režiséra Jerzyho Skolimowského alebo jeho hongkonského kolegu Tsui Harka.
Kým vlani tvorilo program premiérového ročníka filmovej prehliadky 60 domácich a 100 zahraničných prác, tentoraz premietnu v desiatkach pekinských kinosál na festivale, ktorý potrvá do 28. apríla viac ako 260 filmov z rôznych končín planéty.
Medzi snímkami, na ktoré sa môžu tešiť návštevníci festivalu v čínskom hlavnom meste, nechýbajú špičkové diela ocenené trofejami ako Oscar, Zlatý glóbus a pod., napríklad The Artist (Umelec) Michela Hazanaviciusa, Hugo a jeho veľký objav režiséra Martina Scorseseho, Odlúčenie Nadera a Simin z dielne Asghara Farhadiho alebo animovaný oscarový film Rango režiséra Goreho Verbinského.
Zdroj: www.bjiff.com
12 le juh

Diskusia je uzavretá.