BRATISLAVA: Prvá kosba v Petržalke je v plnom prúde | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

BRATISLAVA: Prvá kosba v Petržalke je v plnom prúde

Bratislava 23. apríla (TASR) – Bratislavská Petržalka končí v týchto dňoch s prvou tohtoročnou kosbou trávy. Kosila trávniky v materských školách a na verejných detských ihriskách, aj zeleň verejných plôch. “Do konca týždňa by sme chceli mať prvú kosbu za sebou. Chceme tak čo najviac eliminovať problémy, ktoré v tomto období trápia najmä alergikov,” povedal starosta mestskej časti Vladimír Bajan.
Petržalka má v správe viac ako 200 hektárov zelených plôch. Podľa starostu bude sledovať aj kosbu na pozemkoch iných vlastníkov či hlavného mesta. V teréne sú aj dnes všetci pracovníci, ako aj všetky žacie stroje a kosačky. Práce sa už ukončili v lokalite starej Petržalky.
“Popri kosbe pokračujeme v osádzaní odpadkových košov a lavičiek. Okolo Chorvátskeho ramena sme už práce ukončili, celkom sme tam inštalovali 29 lavičiek a 27 košov,” informoval František Guth z miestneho podniku Verejnoprospešných služieb (VPS) Petržalka. Dovedna v Petržalke v rámci projektu Životné prostredie a relax za posledné mesiace pribudlo 44 lavičiek a 125 košov. “Hlavným zámerom je prispieť k väčšej čistote, ochrane životného prostredia a zvýšiť štandard oddychových zón. Veríme, že najmä nové lavičky prispejú k tomu, že Petržalčania budú radi tráviť svoj voľný čas vonku,” uviedla hovorkyňa mestskej časti Mária Grebeňová-Laczová s tým, že o väčší dohľad samospráva požiada aj mestskú políciu.
V rámci projektu sa realizuje aj oprava poškodeného mobiliára, napríklad na lavičkách na Gwerkovej ulici pri ohnisku vymenili pracovníci VPS drevené operadlá a sedadlá. S osádzaním a obnovou lavičiek a košov pokračujú postupne v celej Petržalke. Najbližšie budú práce pokračovať v priestore Hrobákova, v časti starej Petržalky na Očovskej ulici, vo vnútrobloku na Farského pri verejnom detskom ihrisku, na Budatínskej, Bulíkovej, Černyševského, Bradáčovej i Pečnianskej ulici. “Odpadkové koše pribudnú aj v tej časti Petržalského korza, kde doteraz absentovali,” dodala hovorkyňa.

fed ed

Diskusia je uzavretá.