TRNAVA: Opäť vypaľovanie tráv spôsobilo v kraji najviac požiarov | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

TRNAVA: Opäť vypaľovanie tráv spôsobilo v kraji najviac požiarov

Trnava 23. apríla (TASR) – V Trnavskom kraji zaznamenali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v 16. týždni celkom 55 udalostí, čo je o päť menej ako v predchádzajúcom týždni. Najviac výjazdov, spolu 34, uskutočnili k požiarom, k dopravným nehodám vyštartovali 12-krát a štyri výjazdy realizovali k technickým zásahom. Okrem toho sa vyskytol jeden ekologický zásah a dva plané poplachy. Príslušníci uskutočnili šesť previerkových cvičení, TASR informoval hovorca HaZZ v Trnave Ivan Peťko.
“Pri udalostiach sa vyskytli dve úmrtia, jedno pri technickom zásahu a druhé pri dopravnej nehode, zranenie utrpelo 13 osôb, všetky pri dopravných nehodách. Zachránili sme 18 ľudí. Priame škody sme vyčíslili vo výške 32.030 eur a uchránené hodnoty vo výške 270.550 eur. Z celkovej výšky škôd bolo najviac, 10.210 eur, pri požiaroch v okrese Galanta. Najväčšie uchránené hodnoty boli vo výške 136.195 eur vyčíslené v okrese Dunajská Streda,” uviedol hovorca s tým, že najviac zásahov v uplynulom týždni, spolu 14, uskutočnili príslušníci HaZZ v okrese Trnava, 12 v okrese Galanta a deväť zásahov vykonali v okrese Dunajská Streda.
Podľa Peťka z celkového počtu 34 výjazdov k požiarom bolo najviac, 16 prípadov, po vypaľovaní tráv a suchých porastov. “Budovy a objekty sme hasili v deviatich prípadoch. Na smetiskách a v kontajneroch na odpady vzniklo päť požiarov,” konštatoval.

ppp ed

Diskusia je uzavretá.