ŽILINA: Fakultnú nemocnicu s poliklinikou opäť vedie Daniela Bekeová | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

ŽILINA: Fakultnú nemocnicu s poliklinikou opäť vedie Daniela Bekeová

Žilina 17. apríla (TASR) – Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Zvolenská dnes vymenovala do funkcie riaditeľky Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline Danielu Bekeovú. Nemocnicu by mala viesť do obsadenia miesta riaditeľa úspešným uchádzačom výberového konania. TASR to potvrdila Daniela Bekeová.
Bývalý minister zdravotníctva Ivan Uhliarik odvolal Bekeovú z postu riaditeľky žilinskej FNsP k 31. máju 2011. “Dôvodom odvolania bola nespokojnosť s metódami riadenia nemocnice. Ministerstvo zdravotníctva v zákonom stanovenom čase vypíše na obsadenie pozície riaditeľa nemocnice výberové konanie,” uviedla po odvolaní riaditeľky žilinskej FNsP hovorkyňa rezortu zdravotníctva Katarína Zollerová.
Bekeová, ktorá riadila žilinskú nemocnicu od roku 2004, považovala odvolanie za účelové. S účinnosťou od 1. júna 2011 bola do funkcie riaditeľky na dobu určitú vymenovaná dovtedajšia námestníčka riaditeľa pre ekonomicko-technický úsek Margita Sirotná. Riaditeľom žilinskej FNsP sa na základe výberového konania stal od 1. októbra 2011 Juraj Hamaj.

mj pa

Diskusia je uzavretá.