Írsko: Falošný bombový poplach spôsobil núdzové pristátie lietadla | Môj názor

23 Apríl 2012 ~ Komentáre sú deaktivované

Írsko: Falošný bombový poplach spôsobil núdzové pristátie lietadla

Dublin 16. apríla (TASR) – Lietadlo americkej spoločnosti Delta Air Lines muselo dnes núdzovo pristáť na letisku v írskom Dubline v dôsledku bombového poplachu, ktorý sa ukázal byť falošný.
Boeing 767 a 206 osobami na palube smeroval z tureckého Istanbulu do New Yorku. Počas letu objavili na palube podozrivý predmet, ktorý vyvolal obavy z možnej bombovej hrozby.
Pilot preto požiadal o núdzové pristátie na dublinskom letisku. Pristávací manéver prebehol bez problémov, takže nedošlo k žiadnym zraneniam. Incident nespôsobil omeškania iných letov.
Lietadlo po pristátí odstavili v odľahlej časti letiska a policajní experti v ňom nenašli nič, čo by ohrozovalo zdravie a život cestujúcich.
Podľa novín Irish Times poplach vyvolal mobilný telefón, ktorý sa našiel na toalete, pripojený v elektrickej zásuvke pre holiace strojčeky. Majiteľ telefónu sa neskôr dobrovoľne prihlásil. Írska polícia ho vypočula, ale nezatkla. Po doplnení paliva mal Boeing ešte dnes večer pokračovať v plánovanom lete do New Yorku.
2 12 rsc hy

Diskusia je uzavretá.