NHL: Colorado získalo z Montrealu Briera za Parenteaua a výber v drafte | Môj názor

30 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

NHL: Colorado získalo z Montrealu Briera za Parenteaua a výber v drafte

New York 30. júna (TASR) – Hokejový klub zámorskej NHL Colorado Avalanche vymenil útočníka PA Parenteaua a výber v 5. kole vstupného draftu 2015 do Montrealu Canadiens za skúseného veterána a útočníka Daniela Briera. Ten nevyužil klauzulu o zákazu trejdu v jeho zmluve, informoval oficiálny wev NHL.
“Daniel je skúsený veterán, ktorý nám prinesie množstvo skúseností. Tešíme sa, že taký útočník príde do nášho tímu,” povedal viceprezident “lavíny” Joe Sakic. TridsaťšesÅ¥ročný Briere nazbieral v minulej sezóne za Canadiens 25 bodov (13 gólov) v základnej časti, v Å¡estnástich dueloch play off strelil ďalÅ¡ie tri góly a pridal 4 asistencie. Celkovo v kariére v 916 súbojoch základnej časti nazbieral 684 bodov (299 gólov). V roku 1996 ho draftoval Phoenix, okrem neho hral v profilige aj v dresoch Buffalo Sabres, Philadelphia Flyers a Montrealu Canadiens.
Tridsaťjedenročný Parenteau za dve sezóny v Colorade strelil 32 gólov a nazbieral 76 bodov v 103 zápasoch. V lige hral za Chicago Blackhawks, New York Rangers, New York Islanders a Avalanche.

jp

Diskusia je uzavretá.