ŽILINA: MHD uzná ISIC karty a sprievodca dieÅ¥aÅ¥a v kočíku pocestuje bezplatne | Môj názor

30 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

ŽILINA: MHD uzná ISIC karty a sprievodca dieťaťa v kočíku pocestuje bezplatne

Žilina 30. júna (TASR) – Dopravný podnik mesta Žilina (DPMŽ) začne od 1. augusta uznávať v mestskej hromadnej doprave (MHD) v celom rozsahu študentské ISIC karty a dospelý sprievodca dieťa v kočíku bude cestovať bezplatne. Na dnešnom zasadnutí o tom rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline.
Medzinárodné Å¡tudentské ISIC karty uzná DPMŽ podľa jeho riaditeľa Jána Barienčíka ako bezkontaktné čipové karty aj ako doklad o zľave či o návÅ¡teve Å¡koly. “Do tejto bezkontaktnej čipovej karty mu môže dopravný podnik dobiÅ¥ prísluÅ¡né cesty. To znamená, že si nemusí vybavovaÅ¥ ďalÅ¡ie karty a potvrdenia. Je to uľahčenie pre Å¡tudentov. Takisto budeme uznávaÅ¥ ISIC karty vo vizuálnej podobe. To znamená, ak ju nebude chcieÅ¥ použiÅ¥ ako elektronickú kartu, budeme uznávaÅ¥ túto kartu ako doklad o zľave, o návÅ¡teve Å¡koly prostredníctvom prísluÅ¡nej identifikačnej známky, takzvaného hologramu,” povedal Barienčík.
Doplnil, že na základe podnetov občanov, skúseností z iných miest, iných dopravcov i vlastných skúseností sa rozhodli navrhnúť bezplatné cestovanie dospelej osoby, ktorá sprevádza dieÅ¥a v kočíku. “Cestujúci nebude platiÅ¥ ani za prepravu kočíka, ani za seba samého. Ide aj o bezpečnosÅ¥ prepravy dieÅ¥aÅ¥a. Keď je plný autobus alebo trolejbus, rodič sa prioritne musí staraÅ¥ o dieÅ¥a. O jeho bezpečnú prepravu, o jeho naloženie aj s kočíkom. A následne si má eÅ¡te označovaÅ¥ cestovný lístok. Tak sme to uľahčili týmto spôsobom,” dodal riaditeľ DPMŽ.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

mj pop

Diskusia je uzavretá.