ŽSR: Pri zrážkach s vlakom zahynuli minulý týždeň dvaja ľudia | Môj názor

30 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

ŽSR: Pri zrážkach s vlakom zahynuli minulý týždeň dvaja ľudia

Bratislava 30. júna (TASR) – V priebehu uplynulého týždňa doÅ¡lo na železničných tratiach na Slovensku k dvom úmrtiam osôb, ktoré zachytil prechádzajúci vlak. ÄŽalší prípad sa skončil Å¥ažkým zranením. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali okrem toho aj dva pokusy o samovraždu na koľajach.
“Prípady s najtragickejšími výsledkami sa stali na trati Kostoľany nad Hornádom – KoÅ¡ice a na trati Kalná nad Hronom – Levice,” informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. “K zrážke vlaku s mužom, ktorý utrpel Å¥ažké zranenia, doÅ¡lo pri prejazde nákladného vlaku na trati Palárikovo – Å urany,” dodala.
Štatistiku zaplnili aj dva prípady zrážky vlaku s osobným autom na železničných priecestiach. Stalo sa tak na trati Moldava nad Bodvou – výhybňa Drienovec a tiež na označenom železničnom priecestí Raková – Čadca, pričom pri tejto zrážke sa ľahko zranila vodička osobného auta.
ŽSR rieÅ¡il aj viaceré prípady vandalizmu. “IÅ¡lo napríklad o postriekanie vozňa farebným sprejom v osobnom vlaku na úseku Fiľakovo – Jesenské. ÄŽalší prípad vandalizmu sme zaznamenali pri vchádzaní osobného vlaku do zastávky Hrboltová, keď ruÅ¡eň nabehol na kamene naukladané na koľajnicových pásoch,” uviedla Pavliková. Ako dodala, počas uplynulého týždňa zistili aj Å¡esÅ¥ krádeží majetku ŽSR, vrátane krádeží transformátora v Seredi či plechových krytov káblových šácht v Kútoch.

em gl

Diskusia je uzavretá.