Belgicko: Železničnú dopravu ochromil ostrý 24-hodinový Å¡trajk | Môj názor

30 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

Belgicko: Železničnú dopravu ochromil ostrý 24-hodinový štrajk

Brusel 30. júna (TASR) – Zamestnanci belgických železníc vstúpili v nedeľu večer do ostrého 24-hodinového Å¡trajku, čo dnes spôsobilo prakticky úplné zastavenie prevádzky vlakovej dopravy v krajine. Å trajk spôsobil problémy najmä pasažierom cestujúcim do Nemecka, Francúzska a Británie, píše agentúra DPA.
Protestná akcia vedená socialistickou odborovou organizáciou CGSP-Cheminots sa začala v nedeľu o 22.00 h SELČ a je namierená proti údajne nedostatočnému personálu a zlým pracovným podmienkam.
Väčšinu vlakových spojov na území Belgicka dnes zruÅ¡ili, pričom tamojší prevádzkovateľ SNCB varoval pred “vážnym naruÅ¡ením” dopravy.
Nemecká železničná spoločnosÅ¥ Deutsche Bahn odporučila ľuďom, aby “odložili cesty z a do Belgicka, ktoré nie sú nevyhnutné”. Vysokorýchlostné spojenie medzi Frankfurtom nad Mohanom a Bruselom nahradili autobusmi z Kolína nad Rýnom.
Francúzsky prevádzkovateľ Thalys v súvislosti so Å¡trajkom upozornil cestujúcich, že jeho vlakové služby medzi Kolínom, Bruselom a Parížom sú “nespoľahlivé”, pričom prisľúbil preplatenie lístkov.
Francúzska spoločnosť Eurostar prevádzkujúca vysokorýchlostné vlakové súpravy TGV uviedla, že doprava medzi Bruselom a Londýnom bude realizovaná iba do stanice Lille. Prevádzka by sa mala vrátiť do normálu v utorok.
3 tth rsc

Diskusia je uzavretá.