PIEŠŤANY: Väčšina predajcov na Topfeste nepoužívala elektronické pokladnice | Môj názor

30 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

PIEŠŤANY: Väčšina predajcov na Topfeste nepoužívala elektronické pokladnice

PieÅ¡Å¥any/Trnava 30. júna (TASR) – Trnavskí colníci a daniari si posvietili počas uplynulého víkendu na predajcov na festivale Topfest v PieÅ¡Å¥anoch. Kontrolovali či aj na festivale obchodníci dodržiavajú zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice.
Preverili spolu 13 predajcov, pričom porušenie zákona zistili u deviatich z nich. Na mieste uložili obchodníkom pokuty v celkovej výške 1820,- eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.
Najčastejším porušením zákona zo strany obchodníkov podľa nej bolo nezaevidovanie tržby v pokladnici, nevydanie pokladničného dokladu či vydanie pokladničného dokladu, ktorý však nespĺňal náležitosti zákona a nevyobrazenie vzorového pokladničného dokladu pre kupujúcich.
“Trnavskí colníci v takýchto kontrolách intenzívne pokračujú po celom území Trnavského kraja a nie je vylúčené, že sa vrátia i na skontrolované miesta,” dodala Å várna. Kontrolóri finančnej správy vyzývajú občanov, aby aj na takýchto akciách boli všímaví a nezabúdali na bločky z registračných pokladníc. Prípadné zistenia je stále možné nahlasovaÅ¥ na mailovú adresu: pokladnica@financnasprava.sk.

don jk

Diskusia je uzavretá.