V utorok 1. júla bude posledný z cyklu koncertov amerických orchestrov v SR | Môj názor

30 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

V utorok 1. júla bude posledný z cyklu koncertov amerických orchestrov v SR

Bratislava 30. júna (TASR) – Å tvrtý – posledný z cyklu benefičných koncertov amerických mládežníckych symfonických orchestrov v Bratislave pre Nadáciu Výskum rakoviny v SR sa uskutoční v utorok 1. júla. Vo Veľkom koncertnom Å¡túdiu Slovenského rozhlasu vystúpi o 19.00 h orchester z Kalifornie – California Youth Symphony/USA s programom európskej a americkej klasiky.
Dirigentom orchestra je Leo Eylar a v podaní členov tohto umeleckého telesa zaznejú skladby Richarda Straussa – Don Juan, Leonarda Bernsteina – Tri tance z muzikálu On the Town, George Gershwina – Symfonický obraz Porgy a Bess a ďalÅ¡ie.
Vstup na koncert je aj tentokrát voľný s podmienkou rezervácie miesteniek e-mailom Jan@Juras.sk, alebo zaslaním SMS na číslo 0905/716 851, či v predajných miestach Ticketportalu v Bratislave.
Počas koncertu a po jeho skončení sa bude konaÅ¥ finančná zbierka pre Nadáciu Výskum rakoviny. “Na doterajších troch benefičných koncertoch amerických mládežníckych orchestrov v Bratislave (1. júna, 17. júna a 23. júna) sa spolu vyzbieralo 2256 eur”, informoval Ján Juráš z občianskeho združenia Ars ante portas, ktoré koncerty organizuje.
Nadácia Výskum rakoviny sa v súčasnosti usiluje vyzbieraÅ¥ finančné prostriedky na zakúpenie Å¡peciálneho mikroskopu – optického zobrazovacieho systému pre Å¡túdium vybraných charakteristík nádorových buniek, ktorý stojí 45.000 eur.
Pre návštevníkov všetkých štyroch koncertov organizátori chystajú ako bonus CD nahrávky od partnerov na Slovensku.

ch jk

Diskusia je uzavretá.