SPIÅ SKÁ NOVÁ VES: Zranenia spôsobil dvom chlapcom výbuch pyrotechniky | Môj názor

29 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Zranenia spôsobil dvom chlapcom výbuch pyrotechniky

SpiÅ¡ská Nová Ves 29. júna (TASR) – Dvaja desaÅ¥roční chlapci utrpeli v sobotu (28.6.) Å¥ažké zranenia na verejnom priestranstve pri letisku v SpiÅ¡skej Novej Vsi následkom výbuchu pri manipulácii s nájdeným neznámym predmetom. “Podľa predbežných informácií expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v KoÅ¡iciach iÅ¡lo o zábavnú pyrotechniku, presnejší typ vÅ¡ak určí až podrobné skúmanie,” informovala dnes koÅ¡ická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.
Zranené deti previezli záchranári do nemocnice, jedno vrtuľníkom do Košíc a druhé sanitkou do Prešova. Udalosť bola hlásená na tiesňovú linku o 16.36 h.
Polícia miesto výbuchu zabezpečila. Okolie prehľadal policajný psovod a ďalší policajti, ktorí iné nebezpečné predmety nenaÅ¡li. Na miesto udalosti priÅ¡li aj kriminalistickí experti, ktorí vykonali obhliadku a zaistili stopy. “Môžeme potvrdiÅ¥, že neÅ¡lo o výbuÅ¡ninu, resp. nástražný výbuÅ¡ný systém,” konÅ¡tatovala Mésarová.
V danej veci policajný vyšetrovateľ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti s trestnou sadzbou do päť rokov.
“Keďže ide o obrovskú nezabezpečenú plochu, polícia vyzýva obyvateľov k ostražitosti a v prípade, ak hocikedy, prípadne aj na iných miestach nájdu neznámy podozrivý predmet, aby s ním nemanipulovali a privolali políciu a tým prediÅ¡li možnému neÅ¡Å¥astiu,” uviedla policajná hovorkyňa. Aj vzhľadom na začiatok letných prázdnin polícia vyzýva rodičov, aby svoje deti poučili o možnom nebezpečenstve pri nájdení neznámych podozrivých predmetov.
Zranený chlapec, ktorého podľa záchranárov s devastačnými zraneniami končatín a tváre transportovali letecky do Košíc, leží v nemocnici na Rastislavovej ulici na jednotke intenzívnej starostlivosti. “Pacient je pri vedomí, utrpel vážnejÅ¡ie zranenia na viacerých miestach tela,” uviedla pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Ladislava Å ustová.

hol vs

Diskusia je uzavretá.