Nemecko: Začal sa 32. ročník medzinárodného filmového festivalu v Mníchove | Môj názor

27 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

Nemecko: Začal sa 32. ročník medzinárodného filmového festivalu v Mníchove

Mníchov 27. júna (TASR) – Už 32. ročník medzinárodného filmového festivalu sa dnes večer začal v Mníchove. Bavorská metropola zostane v znamení filmu až do 5. júla. V rámci festivalovej prehliadky tam diváci uvidia okolo 160 filmov z rôznych krajín.
Otváracím filmom festivalu bola dnes adaptácia románovej prvotiny amerického autora Reifa Larsena The Selected Works of T.S. Spivet, ktorú vo francúzsko-kanadskej koprodukcii nakrútil francúzsky režisér Jean-Pierre Jeunet vo formáte 3D pod názvom Extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S. Spivet.
V súťažnej sekcii podujatia nemá slovenská ani česká kinematografia zastúpenie. Medzi vybranými snímkami sú však novinky napríklad belgických bratov Jeana-Pierra a Luca Dardanneovcov, Jeana-Luca Godarda a Oliviera Assayasa z Francúzska, či Alexandra Zvjaginceva z Ruska alebo Španiela Davida Trueba, brata oscarového Fernanda Truebu.
Festivalový program však v mimosúťažných sekciách ponúka i novinky Diane Kurysovej, Terryho Gilliama, Bertranda Taverniera, Andrzeja Wajdu, Wima Wendersa a celého radu ďalších renomovaných filmárov. V detskej sekcii figuruje aj česká rodinná komédia Jiřího Mádla Pojedeme k moři.

12 le hy

Diskusia je uzavretá.