NR SR: KDH chce od J. Počiatka správu o súťaži na dozor k stavbe tunela Višňové | Môj názor

26 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

NR SR: KDH chce od J. Počiatka správu o súťaži na dozor k stavbe tunela Višňové

Bratislava 26. júna (TASR) – Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) by mal ešte na aktuálnu schôdzu Národnej rady (NR) SR priniesť správu o priebehu a vyhodnotení súťaže na stavebný dozor k výstavbe úseku D1 z Lietavskej Lúčky po Dubnú Skalu s tunelom Višňové. Žiada to opozičné KDH, jeho poslanec Pavol Zajac dnes predniesol v pléne procedurálny návrh v tomto duchu. Poslanci by o ňom mali rozhodnúť pri popoludňajšom hlasovaní.
KresÅ¥anským demokratom sa nepozdáva, že podľa informácií, ktoré priniesli médiá, je víťazom tendra na dozor pri tomto úseku D1 konzorcium firiem, ktoré ponúklo cenu za zákazku zhruba 8 miliónov eur. V súťaži vÅ¡ak boli ďalší traja uchádzači, ktorých ceny boli približne polovičné oproti tejto ponuke. Teda od 3,8 milióna eur až po 4,5 milióna eur. “Výber firmy, ktorá ponúkla najdrahÅ¡iu ponuku, ktorá je zhruba o 100 % drahÅ¡ia ako tri ostatné, považujeme za Å¡kandalózne,” zdôraznil Zajac na dneÅ¡nej tlačovej konferencii v NR SR.
Rovnaký názor má aj jeho stranícky kolega Ján Hudacký. V prípade, že vládni poslanci nepodporia Zajacov procedurálny návrh na zaradenie správy o tomto tendri na aktuálnu schôdzu, zvolá mimoriadne zasadnutie hospodárskeho výboru. “Naň chcem pozvaÅ¥ ministra Počiatka a generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Milana GajdoÅ¡a, aby nám vysvetlili tento netransparentný postup pri výbere dozoru na tento úsek,” doplnil Hudacký. KDH zároveň dúfa, že Úrad pre verejné obstarávanie celú túto záležitosÅ¥ vráti na spätné vyhodnotenie NDS.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

vk pop

Diskusia je uzavretá.