SENICA: Do projektu Bezpečná cesta a chodník sa zapojilo 205 detí | Môj názor

25 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

SENICA: Do projektu Bezpečná cesta a chodník sa zapojilo 205 detí

Senica 25. júna (TASR) – Žiaci prvých ročníkov troch základných Å¡kôl v Senici a deti z HradiÅ¡Å¥a pod Vrátnom a SobotiÅ¡Å¥a dostali v rámci preventívneho projektu Bezpečná cesta i chodník možnosÅ¥ získaÅ¥ poznatky v oblasti dopravnej výchovy v praxi.
Okresné riaditeľstvo (OR) Policajného zboru v Senici v spolupráci s Centrom voľného času detí a mládeže Stonožka, autoškolou Progres a Spoločným školským úradom pripravilo pre deti základný kurz. Teoretická i praktická príprava sa uskutočnila v máji a júni, spolu sa do nej zapojilo 205 detí.
“Teoretická časÅ¥ bola zameraná na získanie základných vedomostí, zručností a návykov bezpečného správania sa detí v rôznych dopravných situáciách a s tým spojená osveta na význam nosenia bezpečnostných a reflexných prvkov. Veľkou motiváciou a zážitkom bola pre deti možnosÅ¥ pohybu po dopravnom ihrisku v areáli autoÅ¡koly,” informovala Jana Dujková z OR. Praktický výcvik na dopravnom ihrisku umožnil deÅ¥om uplatniÅ¥ poznatky a zručnosti, ktoré získali počas teoretickej časti. Deti sa naučili poznávaÅ¥ a reÅ¡pektovaÅ¥ základné dopravné značky, farby semaforov pri prechádzaní cez priechod pre chodcov a pri jazde na bicykli, osvojili si správne návyky chodcov a cyklistov.

don vs

Diskusia je uzavretá.