ŽSR: Po zrážke s vlakom priÅ¡li minulý týždeň o život Å¡tyria ľudia | Môj názor

23 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

ŽSR: Po zrážke s vlakom prišli minulý týždeň o život štyria ľudia

Bratislava 23. júna (TASR) – Å tyri životy si minulý týždeň vyžiadali zrážky s vlakom. Traja ľudia sa pohybovali priamo po koľajisku, Å¡tvrtý bol vodič auta, ktorý zahynul po zrážke na železničnom priecestí, na ktorom bolo svetelné zabezpečovacie zariadenie.
Ďalšia zrážka s autom sa zaobišla bez ublíženia na zdraví. TASR o tom informovala Katarína Martinkovičová z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).
Okrem týchto prípadov zastavil v poslednej chvíli rušňovodič pred zranenou osobou, ktorá ležala v blízkosti koľajiska na trati Prievidza – Chrenovec.
Na trati Vrútky – Varín zase nahlásil pracovník mŕtveho muža, ležiaceho vedľa vylúčenej traťovej koľaje, ktorá bola mimo prevádzky. Príčinu a zavinenie vyšetruje polícia.
Horúce počasie v priebehu uplynulého týždňa komplikovalo aj železničnú dopravu. Vyskytli sa štyri prípady požiarov v blízkosti železničnej trate, napríklad v okolí trate Nitra – Ivanka pri Nitre alebo Štrba – Východná – Kráľova Lehota.

er jk

Diskusia je uzavretá.