F1: Veľká cena Rakúska korisÅ¥ou Nica Rosberga z Mercedesu (2) | Môj názor

22 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

F1: Veľká cena Rakúska korisťou Nica Rosberga z Mercedesu (2)

Spielberg 22. júna (TASR) – Víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Rakúska F1 sa stal Nemec Nico Rosberg a teší sa tak z tretieho triumfu v aktuálnej sezóne. Za pilotom Mercedesu skončil jeho britský tímový kolega Lewis Hamilton. Premiéru na stupňoch víťazov zažil vďaka tretej priečke Fín Valteri Bottas (Williams).
V priebežnom poradí zvýšil Rosberg náskok na druhého Hamiltona na 29 bodov. Mercedes zaznamenal šieste double vo ôsmich podujatiach sezóny.
Víťaz kvalifikácie Felipe Massa (Williams) si po štarte udržal pozíciu lídra a jeho tímového kolegu Bottasa vymenil na chvíľu na druhej priečke Rosberg. Štart sa najlepšie vydaril Hamiltonovi, ktorý postúpil z deviateho miesta na piate a po ďalšom kole predbehol aj Fernanda Alonsa (Ferrari).
Technické problémy donútili odstaviÅ¥ vedľa trate monopost Sebastiana Vettela (Red Bull), no po chvíľke sa rozbehol a so stratou kola pokračoval. Do polovice pretekov jazdil úradujúci majster sveta na poslednom mieste a potom svoj márny boj definitívne vzdal v boxoch. V sezóne opustil Nemec preteky už trikrát. “Nie je mi do reči. Stojím tu a nebodujem. To je trpké. Neviem, prečo práve ja,” smutne triasol hlavou.
Z prvej zastávky v boxoch sa vrátil Massa na druhom mieste a v 15. kole sa pred neho dostal Hamilton. Druhé miesto si napriek atakom Brita držal Bottas. Pilot Williamsu sa agilne pokúšal zosadiť z čela Rosberga a ten svoju pozíciu musel brániť zubami-nechtami.
V 26. kole videli diváci prvú haváriu, keď pre problémy s brzdami vyletel mimo trate Rus Daniil Kvjat (Toro Rosso), ktorý bojoval o body.
Po ďalšej zastávke v boxoch klesol Bottas na tretiu priečku a na čele poradia pokračovali obidva Mercedesy. Hamilton to ešte na svojho tímového kolegu skúšal, no ten mu prvú priečku rozhodne nehodlal prepustiť.

kj ny

Diskusia je uzavretá.