Futbal-MSF14: Nemecko remizovalo s Ghanou 2:2, Kloseho 15. gól na MS (3) | Môj názor

22 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

Futbal-MSF14: Nemecko remizovalo s Ghanou 2:2, Kloseho 15. gól na MS (3)

Fortaleza 21. júna (TASR) – Reprezentanti Nemecka remizovali v sobotňajÅ¡om zápase G-skupiny na futbalových MS v Brazílii s Ghanou 2:2.
Favoriti sa v atraktívnom ofenzívnom stretnutí dostali do vedenia v 51. minúte zásluhou Götze, no Afričania dokázali za dvanásť minút otočiť na 2:1, keď sa presadili A. Ayew a Gyan. V 71. minúte upravil na konečných 2:2 Miroslav Klose, pre ktorého to bol už pätnásty gól na svetových šampionátoch a vyrovnal tak historický rekord kanonierov na MS Brazílčana Ronalda.

G-skupina, 2. kolo:
Nemecko – Ghana 2:2 (0:0)
Góly: 51. Götze, 71. Klose – 54. A. Ayew, 63. Gyan, ŽK: Muntari, Rozhodovali: Ricci – De Carvalho, Van Gasse (vÅ¡etci Bra.), 59.621 divákov
Nemecko: Neuer – Boateng (46. Mustafi), Mertesacker, Hummels, Höwedes – Khedira (70. Schweinsteiger), Lahm, Kroos – Özil, Müller, Götze (69. Klose)
Ghana: Dauda – Afful, Boye, Mensah, Asamoah – Rabiu (78. Badu), Muntari – Atsu (73. Wakaso), Boateng (52. J. Ayew), A. Ayew – Gyan

Ghana začala proti favoritovi aktívne a v 7. minúte si vypracovala prvú vážnejÅ¡iu Å¡ancu, no Gyan pálil zo Å¡estnástky nad. Potom priÅ¡la séria poloÅ¡ancí Nemcov, ale tí sa proti pozornej obrane súpera nedokázali presadiÅ¥ a ich strely končili buď mimo bránky, alebo boli zblokované. “Nationalelf” sa vÅ¡ak nikam nehrnuli, sústredili sa na defenzívu a vyčkávali na svoje Å¡ance. Jedna z nich priÅ¡la v 21. minúte, keď sa na pravej strane uvoľnil Özil, prihral na hranicu malého vápna Müllerovi, ale toho dobre zblokoval Boye. V ďalších minútach sa na oboch stranách kopili nepresnosti. V 33. minúte sa do lopty oprel Muntari, ale Neuer výborne zasiahol, na druhej strane vysunul Özil Götzeho, no ten namieril len do náručia gólmana Daudu.
Druhý polčas otvorili lepÅ¡ie Nemci, ktorí sa v 51. minúte dostali do vedenia. Müller naÅ¡iel v Å¡estnástke Götzeho, ktorému síce príliÅ¡ nevyÅ¡la hlavička, ale od jeho kolena sa lopta dostala do siete – 1:1. Favorit vÅ¡ak viedol iba tri minúty. Ghana dokázala ihneď odpovedaÅ¥ a v 63. minúte už dokonca viedla. Najprv sa po podobnej akcii, ako pri prvom góle presadil hlavou A. Ayew a v 63. minúte pridal druhý gól Afričanov Gyan, ktorý sa dostal k lopte po Lahmovej chybe a prestrelil Neuera. Atraktívny ofenzívny zápas pokračoval aj v ďalších minútach, obe mužstvá sa snažili tvoriÅ¥ a chceli strhnúť stretnutie na svoju stranu. Nemeckému trénerovi Joachimovi Löwovi dokonale vyÅ¡lo striedanie v 69. minúte, keď do hry poslal skúseného stredného útočníka Kloseho a ten po necelých dvoch minútach na ihrisku vyrovnal na 1:1, keď po rohu usmernil do siete hlavičku Höwedesa. V závere si obe mužstvá vypracovali niekoľko dobrých Å¡ancí, ale gól už nepadol.

hlasy:
Joachim Löw, tréner Nemecka: “Bol to otvorený zápas, ktorý mal neskutočné tempo. Hráči do toho dali vÅ¡etko a sú vyčerpaní. Mužstvo ukázalo dobrú morálku, keď dokázalo vyrovnaÅ¥. NaÅ¡a pozícia sa nezmenila, najbližší zápas chceme vyhraÅ¥ a chceme zostaÅ¥ na čele tabuľky.”
Philipp Lahm, kapitán Nemecka: “Bolo to vysiľujúcich 90 minút. Od začiatku sme neboli takí agresívni, ako by sme mali byÅ¥ a proti takýmto súperom potom máte problémy. Nemôžeme byÅ¥ spokojní.”
Miroslav Klose, útočník a strelec vyrovnávajúceho gólu: “20 zápasov a 15 gólov, to nie je zlé. Ale dôležité je, aby sme hrali dobre proti USA.”
Sami Khedira, stredopoliar Nemecka: “Z taktického hľadiska sme nesplnili to, čo sme chceli hraÅ¥. Celkovo to nebolo dobré, spravili sme málo, ale stále máme vÅ¡etko vo vlastných rukách a na to sa musíme koncentrovaÅ¥.”

tabuľka:
1. Nemecko 2 1 1 0 6:2 4
2. USA 1 1 0 0 2:1 3
3. Ghana 2 0 1 1 3:4 1
4. Portugalsko 1 0 0 1 0:4 0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v texte a o hlasy.

ny

Diskusia je uzavretá.