Futbal-MSF14: Nemecko remizovalo s Ghanou 2:2, Kloseho 15. gól na MS | Môj názor

21 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

Futbal-MSF14: Nemecko remizovalo s Ghanou 2:2, Kloseho 15. gól na MS

Fortaleza 21. júna (TASR) – Futbalisti Nemecka remizovali v sobotňajÅ¡om zápase G-skupiny na futbalových MS v Brazílii s Ghanou 2:2.
Favoriti sa v atraktívnom ofenzívnom stretnutí dostali do vedenia v 51. minúte zásluhou Götze, no Afričania dokázali za dvanásť minút otočiť na 2:1, keď sa presadili A. Ayew a Gyan. V 71. minúte upravil na konečných 2:2 Miroslav Klose, pre ktorého to bol už pätnásty gól na svetových šampionátoch a vyrovnal tak rekord Brazílčana Ronalda.

G-skupina, 2. kolo:
Nemecko – Ghana 2:2 (0:0)
Góly: 51. Götze, 71. Klose – 54. A. Ayew, 63. Gyan, ŽK: Muntari, Rozhodovali: Ricci – De Carvalho, Van Gasse (vÅ¡etci Bra.)
Mužstvá na štadióne Castelao vo Fortaleze nastúpili pod vedením rozhodcu Ricciho z Brazílie v týchto zostavách:
Nemecko: Neuer – Boateng (46. Mustafi), Mertesacker, Hummels, Höwedes – Khedira (70. Schweinsteiger), Lahm, Kroos – Özil, Müller, Götze (69. Klose)
Ghana: Dauda – Afful, Boye, Mensah, Asamoah – Rabiu (78. Badu), Muntari – Atsu (73. Wakaso), Boateng (52. J. Ayew), A. Ayew – Gyan

Ghana začala proti favoritovi aktívne a v 7. minúte si vypracovali prvú vážnejÅ¡iu Å¡ancu, no Gyan pálil zo Å¡estnástky nad. Potom priÅ¡la séria poloÅ¡ancí Nemcov, ale tí sa proti pozornej obrane súpera nedokázali presadiÅ¥ a ich strely končili buď mimo bránky, alebo boli zblokované. “Nationalelf” sa nikam nehrnuli, sústredili sa na defenzívu a vyčkávali na svoje Å¡ance. Jedna z nich priÅ¡la v 21. minúte, keď sa na pravej strane uvoľnil Özil, prihral na hranicu malého vápna Müllerovi, ale toho dobre zblokoval Boye. V ďalších minútach sa na oboch stranách kopili nepresnosti. V 33. minúte sa do lopty oprel Muntari, ale Neuer výborne zasiahol, na druhej strane vysunul Özil Götzeho, no ten namieril len do náručia gólmana Daudu.
Druhý polčas otvorili lepšie Nemci, ktorí sa v 51. minúte dostali do vedenia. Müller našiel v šestnástke Götze, ktorému síce príliš nevyšla hlavička, ale od jeho kolena sa lopta dostala do siete. Favorit však viedol iba tri minúty. Ghana dokázala ihneď odpovedať a v 63. minúte už dokonca viedla. Najprv sa po podobnej akcii, ako pri prvom góle, presadil hlavou A. Ayew a v 63. minúte pridal druhý gól Afričanov Gyan, ktorý sa dostal k lopte po Lahmovej chybe a prestrelil Neuera. Atraktívny ofenzívny zápas pokračoval aj v ďalších minútach, obe mužstvá sa snažili tvoriť a chceli strhnúť stretnutie na svoju stranu. Nemeckému trénerovi Joachimovi Löwovi dokonale vyšlo striedanie v 69. minúte, keď do hry poslal skúseného stredného útočníka Kloseho a ten po necelých dvoch minútach na ihrisku vyrovnal na 1:1, keď po rohu usmernil do siete hlavičku Höwedesa. V závere si obe mužstvá vypracovali niekoľko dobrých šancí, ale gól už nepadol.

ny

Diskusia je uzavretá.