BRATISLAVA: Petržalka dnes darovala 20 litrov krvi | Môj názor

10 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

BRATISLAVA: Petržalka dnes darovala 20 litrov krvi

Bratislava 10. júna (TASR) – Petržalská kvapka krvi má dvadsaťlitrový objem. Presne toľko najvzácnejšej tekutiny darovali dnes tí, ktorí sa zúčastnili na už tradičnom odbere v bratislavskej Petržalke.
Petržalská kvapka krvi sa opäť uskutočnila v Dennom centre pre seniorov na Gercenovej ulici. Najväčšia mestská časť Bratislavy toto podujatie organizuje trikrát do roka. Starosta Petržalky Vladimír Bajan oceňuje neustále väčší počet ľudí, ktorých táto akcia oslovuje.
“Som rád, že sa pri darovaní stretávam čoraz častejšie s mladými ľuďmi. Dnes sme mali až desiatich prvodarcov, čo je dobrý signál pre nás, že sa nám darí nielen motivovať, ale aj získať nových darcov a zároveň si udržať aj tých pôvodných,” povedal starosta Vladimír Bajan, ktorý dnes dostal bronzovú Janského plaketu. “Ak chcem niekoho presvedčiť, aby išiel darovať krv, musím byť o tom v prvom rade sám presvedčený. Musím ukázať, že stojí za to obetovať tú hodinku za záchranu možno celého života,” vysvetlil starosta svoj aktívny prístup k dobrovoľnému darcovstvu krvi.
Podľa údajov Národnej transfúznej služby SR sa na Slovensku každoročne spotrebuje približne 180.000 transfúznych jednotiek červených krviniek.

em vs

Diskusia je uzavretá.