Úspešný paralympionik Ján Riapoš pokrstí svoju knihu na hrách v Kováčovej | Môj názor

10 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

Úspešný paralympionik Ján Riapoš pokrstí svoju knihu na hrách v Kováčovej

Kováčová 10. júna (TASR) – Národné rehabilitačné centrum (NRC) v Kováčovej v okrese Zvolen už po 26. raz organizuje športové hry pacientov. Uskutočnia sa 12. a 13. júna, tentoraz aj s prekvapením – krstom knihy Mal som (vždy) šťastie od nášho najúspešnejšieho paralympionika Jána Riapoša a moderátorky a spisovateľky Evy Bacigalovej.
Športové hry NRC v Kováčovej sú každoročne nadregionálnym športovým sviatkom. Ich zakladateľom je bývalý riaditeľ NRC a uznávaný odborník Myrón Malý.
Pacienti súťažia dva dni a počas hier sú rozdelení nielen podľa zdravotnej dispozície, ale i veku. Pretekajú vo viacerých disciplínach, ako sú slalom vozičkárov, hod šípkami, oštepom a granátom. Ďalšími sú chôdza na 100 metrov s adjuvatikami, ale aj bez nich, trojboj (guľa, disk, oštep), plávanie či stolný tenis.
Okrem pacientov, ktorí sú v súčasnosti v odbornej starostlivosti zdravotníckeho personálu NRC, si v tieto dni každoročne nachádzajú cestu do Kováčovej aj mnohí bývalí pacienti a tiež naši úspešní paralympionici. NRC totiž pri športových hrách spolupracuje so Slovenským paralympijským výborom a práve vďaka športovým hrám v Kováčovej mnohí z nich odštartovali úspešnú kariéru, na vrchole ktorej boli cenné medaily.
Kováčová vo štvrtok (12.6.) bude žiť nielen športovaním, ale aj zaujímavým kultúrnym programom. Od 13.00 h ho odštartuje krst knihy Mal som (vždy) šťastie, ktorý bude na terase NRC. Nasledovať bude hudobný program, v ktorom vystúpi Paľo Habera i ľudová hudba Juraja Pecníka. Návštevníci sa môžu tešiť aj na autogramiádu a besedu s autormi knihy Jánom Riapošom a Evou Bacigalovou, ktorá sa začína o 16.00 h a tiež na koncert speváka Roba Opatovského.

ekc vs

Diskusia je uzavretá.