OTS: Istropolitana projekt’14 alebo zahraničie na Slovensku | Môj názor

10 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

OTS: Istropolitana projekt’14 alebo zahraničie na Slovensku

Bratislava 10. júna (TASR-OTS) – Študenti Divadelnej fakulty Vysokej školy múzických umení (DF VŠMU) v najbližších týždňoch pripravia medzinárodný festival divadelných vysokých škôl. Festival sa koná od 20.- 25. júna 2014.
“Istropolitana Projekt sa za 19 ročníkov svojej doterajšej existencie vyprofiloval na významnú udalosť v kontexte divadelného školstva na Slovensku i v stredoeurópskom regióne, o čom svedčí aj záujem škôl sa na festivale zúčastniť,” povedala Svetlana Waradzinová, riaditeľka festivalu a vedúca Katedry divadelného manažmentu.
Výber predstavení do hlavného programu ležal na pleciach dramaturgickej rady, ktorá pozostávala zo študentov a pedagógov DF VŠMU. “Členovia rady strávili pri výbere mnoho hodín, pričom kládli dôraz na herecké výkony, technickú náročnosť predstavení, originalitu a ich výpovednú hodnotu. Rada po konzultácii s tímom techniky už vytvorila komplexný program, ktorý zaručuje predovšetkým kvalitu. Prvý deň festivalu sa predstavia Filipíny, Rumunsko a Poľsko,” povedala Katarína Thalerová, koordinátorka a členka dramaturgickej rady.
Divadelný festival sa tento rok bude odohrávať vo vybraných divadelných priestoroch – Malá scéna STU, Meteorit, Divadlo Astorka Korzo’90, Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava a na domovskej scéne DF VŠMU – v Divadle Lab. Nesúťažné predstavenia domácich aj zahraničných študentov budete môcť vidieť v Štúdiu Burkovňa, v bývalej budove DF VŠMU na Ventúrskej ulici. Okrem hlavného programu vám Istropolitana Projekt’14 poskytne aj zaujímavý sprievodný program a to priamo v srdci Starého mesta na Ventúrskej ulici, kde budete môcť zažiť umenie priamo na koži vo vynovenom koncepte s názvom VŠMU Stage.
“Ako každý rok aj tento budú mať diváci možnosť navštíviť ranné diskusie, prednášky a workshopy, tiež kreatívnu dielňu ArtFactory umožnia divákom ‘dotknúť sa divadla’ a prežiť tak nezameniteľnú skúsenosť,” tvrdí Svetlana Waradzinová.
Už v prvý deň medzinárodného festivalu sa môžete tešiť na ochutnávku filipínskej tvorby, a to na predstavenie s názvom V pasci (Trapped) v podaní študentov školy – De La Salle – Akadémia sv. Benilda v Manile, ktoré sa bude odohrávať 20.6. o 14.20 hodine v Divadle Lab. V ten istý deň sa budete môcť od 11.00 hodiny zúčastniť na sprievodných aktivitách konajúcich na Ventúrskej 3.
Poznámky pre editorov: Festival Istropolitana Projekt sa koná každé dva roky na pôde DF VŠMU už od roku 1977. Je platformou pre stretávanie sa budúcich profesionálnych divadelníkov. Ponúka im príležitosť konfrontácie svojej tvorby a názorov a tiež možnosť nadviazať medzinárodné kontakty a priateľstvá. Organizácia festivalu je predovšetkým v rukách študentov Katedry divadelného manažmentu. Riaditeľkou festivalu je vedúca katedry Svetlana Waradzinová.
Viac informácií o festivale nájdete na: www.istropolitanaproject.sk Facebook: https://www.facebook.com/istropolitana?fref=ts
Kontakt: Dominika Zelinková PR & marketing Tel.: 0902 717 575 e-mail: press@istropolitanaproject.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Diskusia je uzavretá.