BÁNOVCE NAD BEBRAVOU: Centrum mesta oživia športové aktivity | Môj názor

10 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU: Centrum mesta oživia športové aktivity

Bánovce nad Bebravou 10. júna (TASR) – Najmä športové aktivity, ale i tanečné vystúpenia, darovanie krvi či pokus o zápis do knihy rekordov pripravilo mesto Bánovce nad Bebravou spolu s ďalšími inštitúciami v rámci podujatia Bánovce žijú zdravo. Športovo ladený deň bude prebiehať na Námestí Ľudovíta Štúra 11. júna od dopoludňajších hodín. TASR informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Bánovciach nad Bebravou Zuzana Janáčová.
Podujatie otvorí o 10.00 h spoločné cvičenie “Hlava, ramená, kolená, palce” pre deti z materských škôl. Na deti čakajú aj ďalšie aktivity ako cesta pohybu, kde si precvičia svoju pohybovú zdatnosť v skokoch, chodení po lane, ako i ohybnosť, tiež pyramída zdravia, ktorá preskúša vedomosti v správnej výžive a stravovaní sa, vláčik separáčik, ktorý ukáže, ako triediť odpad. Deti z materských škôl odprezentujú svoj talent v kreslení kriedami a spoločne vytvoria Maľované jabĺčko.
Počas dopoludnia budú mať Bánovčania možnosť vidieť ukážky prvej pomoci, ktoré predvedú Hliadky mladých zdravotníkov zo základných škôl Duklianska, Školská, Partizánska, Gorazdova a Gymnázia Janka Jesenského. Počas celého dňa si zase budú môcť dať u zdravotných odborníkov zmerať krvný tlak, hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Chýbať nebude ani zdravá výživa a ovocné šťavy a drene. Športovo – herný a outdoorový klub (ŠHOK) predstaví možnosti športového vyžitia, ale aj zmysluplného trávenia voľného času pre deti, mládež i dospelých.
Popoludnie bude patriť vystúpeniu tanečného štúdia Aurora, hre Človeče nehnevaj sa so živými figúrkami – žiakmi stredných škôl, cvičeniu na trampolínach, zumbe, ukážkam cvičenia pilates a vystúpeniu tanečného štúdia Dancando. O 15.00 h sa návštevníci pokúsia s tanečníkom Jaroslavom Hluchom o zápis do knihy rekordov v hromadnom tancovaní salsy.
Súčasťou podujatia bude aj Primátorská kvapka krvi, darovať krv budú môcť dospelí už od 8.00 h v priestoroch Centra voľného času na ulici Andreja Kmeťa. S darovaním krvi bude späté aj slávnostné odovzdávanie Jánskeho plakiet v MsKS. Ocenených bude 63 darcov z Bánoviec nad Bebravou a okolia.
Organizátormi podujatia sú mesto Bánovce nad Bebravou, miestne Mestské kultúrne stredisko, Centrum voľného času a miestny spolok Slovenského červeného kríža.

amo jk

Diskusia je uzavretá.