ART FILM FEST: Sekcia Okolo sveta ponúkne slovenské premiéry svetových filmov | Môj názor

10 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

ART FILM FEST: Sekcia Okolo sveta ponúkne slovenské premiéry svetových filmov

Trenčianske Teplice 10. júna (TASR) – Svetové filmy slávnych režisérov so známymi hereckými osobnosťami prinesie v exkluzívnej slovenskej premiére v sekcii Okolo sveta tohtoročný medzinárodný filmový festival Art Film Fest (21. – 27. 6) v Trenčianskych Tepliciach a v Trenčíne.
„Ide o výber filmov, z ktorých každý je zaujímavý iným pohľadom na zobrazovanú súčasnosť alebo aj nedávnu minulosť. V každom prípade sú to silné a prenikavé umelecké výpovede, za ktorými stoja vyhranené tvorivé osobnosti,“ povedal riaditeľ Art Film Festu a zostavovateľ sekcie Okolo sveta Peter Nágel.
Filmom, ktorý vo svete vyvoláva veľké polemiky a po prvýkrát ho práve na Art Film Feste zhliadnu aj slovenskí diváci, je Božie dieťa režiséra a scenáristu Jamesa Franca, ktorý je publiku skôr známy ako skvelý herec. Na konte má však viac ako dvadsiatku filmov, ktoré uvádzali najprestížnejšie filmové festivaly v Sundance, Berlíne či Cannes. Pôsobivú kombináciu priateľstva, násilia a vykúpenia prinesie na plátna americký film Joe režiséra Davida Gordona Greena. Snímka súťažila na festivale v Benátkach, odkiaľ si vtedy 16-ročný herec Tye Sheridan odniesol Cenu Marcella Mastroianniho.
Festivaloví návštevníci sa môžu tešiť aj na nový film legendárneho juhokórejského režiséra Kim Ki-duka Moebius, ktorým doviedol do dokonalosti svoju metódu mlčanlivého rozprávania. Podľa skutočných udalostí vznikol aj austrálsky film Stopy režiséra Johna Currana. Diváka zavedie do pôsobivej až romantickej austrálskej púšte 70. rokov minulého storočia, keď sa mladá žena rozhodne uskutočniť svoj fenomenálny plán – osamotená len v sprievode štyroch tiav prejsť naprieč austrálskou pustatinou k Indickému oceánu.

pok jk

Diskusia je uzavretá.