KOMÁRNO: Steny detského oddelenia nemocnice skrášľujú rozprávkové postavičky | Môj názor

09 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

KOMÁRNO: Steny detského oddelenia nemocnice skrášľujú rozprávkové postavičky

Komárno 9. júna (TASR) – Na detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno zavítali koncom minulého týždňa študenti zo Súkromnej strednej odbornej školy s vyučovacím jazykom maďarským v Kolárove. Tentokrát ich však nepriviedla choroba, ale túžba rozveseliť choré deti. Študenti nudné jednofarebné steny oddelenia oživili rozprávkovými postavičkami. Veselšou sa tak stala vstupná hala, jednotka intenzívnej starostlivosti ako aj detská izba. Informovala o tom TASR tlačová hovorkyňa nemocnice Marta Csergeová.
Osem žiakov sa pokúsilo svojim výtvarným prekvapením pomôcť malým pacientom aspoň na chvíľku zabudnúť, kde sa práve nachádzajú. “Sme vďační nielen žiakom, ale aj ich učiteľom a vedeniu školy v Kolárove za to, že myslia aj na malých pacientov. Vďaka týmto talentovaným mladým ľuďom je naše oddelenie opäť o niečo veselšie a útulnejšie,” poďakoval sa riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš.
Žiaci pod vedením učiteľa Károlya Lessa pracovali dva dni na tom, aby strohé steny oddelenia vďaka ich štetcom opekneli. “Motívy ľudových rozprávok, medvedík Puh s jeho priateľmi a aj kamaráti z Looney Tunes, tak rozveselia každé choré dieťa, ktoré na oddelenie zavíta,” dodal riaditeľ.
Na detskom oddelení s kapacitou 30 lôžok je ročne hospitalizovaných viac než 1500 detí. Liečebnú starostlivosť poskytuje najmä deťom s ochoreniami dýchacích ciest, zažívacieho traktu, močových ciest a infekčných chorôb.

ppp jk

Diskusia je uzavretá.