MONITOR: Zdravotný stav pacientov po nehode autobusu sa nezhoršil | Môj názor

08 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

MONITOR: Zdravotný stav pacientov po nehode autobusu sa nezhoršil

Bratislava 8. júna (TASR) – U žiadneho z pacientov, ktorých po piatkovej (6. 6.) nehode autobusu na diaľnici D1 previezli do nemocníc v Piešťanoch, Trnave a Bratislave, nezaznamenali lekári zhoršenie zdravotného stavu. V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike o tom informovala ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD), ktorá diskutovala s exministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom (KDH).
“V tejto chvíli môžem povedať, že u mladých pacientov, ktorí sú v ošetrovaní v troch nemocniciach, dvaja stále v Piešťanoch, 17 plus dve pani učiteľky v Trnave a dvaja v Bratislave, sme nezaznamenali žiadne zhoršenie zdravotného stavu,” uviedla Zvolenská. Ako dodala, všetci sú pri vedomí, nie sú v ohrození života. “Pevne veríme, že na budúci týždeň budú postupne odchádzať do domáceho ošetrenia,” povedala šéfka rezortu zdravotníctva.
Uhliarik vyzdvihol prácu všetkých lekárov a sestier, ktorý sa na ošetrovaní pacientov podieľali. “Aj mne je veľmi ľúto, že sa táto tragédia stala, a chcem poďakovať a vyzdvihnúť prácu všetkých tých lekárov a traumatológov, chirurgov a, samozrejme, sestier, ktorí v týchto nemocniciach veľmi rýchlo a promptne zareagovali, aby sa to poškodenie zdravia neprehlbovalo. Aby ostatní, ktorí boli prevezení do nemocníc, sa jednoducho čím skôr dostali k svojim rodinám a rodičom,” dodal Uhliarik.
Zvolenská v súvislosti s nehodou autobusu ocenila spoluprácu záchranných zložiek. “Celkovo tá akcia bola zvládnutá dobre. Spolupráca medzi rezortmi bola skvelá. Zasahovali tam tri rýchle zdravotné služby s lekárom. Prvá prišla na miesto činu z Hlohovca,” priblížila ministerka. Vynikajúca bola podľa nej aj spolupráca s krízovými psychológmi. “Tam je nezastupiteľná aj účasť tejto našej zložky, či už to boli v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva, alebo vnútra, alebo neziskovej organizácie Modrý anjel. Boli okamžite na mieste činu, ujali sa či už mladých pacientov, alebo ich rodičov,” povedala Zvolenská, ktorá zároveň vyzdvihla rýchle poskytnutie zdravotnej starostlivosti vo všetkých troch nemocniciach.

mam gl

Diskusia je uzavretá.