DFNsP: Študenti hospitalizovaní po nehode autobusu sa podrobili operácii | Môj názor

07 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

DFNsP: Študenti hospitalizovaní po nehode autobusu sa podrobili operácii

Bratislava 7. júna (TASR) – Zdravotný stav dvoch pacientov, ktorých po piatkovej (6. 6.) nehode autobusu na diaľnici D1 previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave, je stabilizovaný. Pacienti sú pri vedomí a komunikujú. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa DFNsP Dana Kamenická.
“Obidvaja podstúpili operačnú liečbu a ostávajú u nás naďalej hospitalizovaní,” uviedla Kamenická. O tom, kedy by mohli pacientov prepustiť do domáceho ošetrenia, je podľa jej slov ešte predčasné hovoriť.
Tragická havária sa stala v piatok 6. júna pred 16. h na diaľnici D1 v kilometri 74 v smere na Hlohovec. V autobuse sa nachádzalo 29 študentov a dve učiteľky. Vodič zatiaľ z nezistených príčin zišiel mimo cestu. Na mieste zomreli štyri dievčatá. Záchranári odviezli do nemocnice v Piešťanoch šesť osôb, dve zostali na pozorovanie. Do trnavskej fakultnej nemocnice previezli 17 študentov a ich pedagogičky, tri osoby sa podrobili operačnému výkonu. Hospitalizovaní zostali v nemocnici počas noci nadnes na pozorovanie.

mam don gl

Diskusia je uzavretá.