MZSR: Študenti, ktorí boli po nehode hospitalizovaní v Bratislave, sú pri vedomí | Môj názor

07 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

MZSR: Študenti, ktorí boli po nehode hospitalizovaní v Bratislave, sú pri vedomí

Bratislava 6. júna (TASR) – Dvaja pacienti, ktorých po nehode autobusu na diaľnici D1 previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, sú stabilizovaní, pri vedomí a nie sú v ohrození života. Potvrdila to ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. “Jeden pacient bol operovaný,” informovala ministerka v bratislavskej nemocnici.
Zvolenská vo večerných hodinách navštívila zranených študentov aj v nemocniciach v Piešťanoch a v Trnave. Do piešťanskej nemocnice previezli šesť študentov, štyroch už prepustili domov a dvaja zostali na pozorovanie. V trnavskej nemocnici sa traja pacienti podrobili operácii, z nich dvaja majú ťažké zranenia. Priviezli do nej spolu 17 zranených študentov a dve učiteľky, všetci zostávajú v zariadení na pozorovanie.
Tragická havária sa stala dnes popoludní na diaľnici D1 na 74. kilometri v smere na Hlohovec. V autobuse sa nachádzalo 29 detí, dve učiteľky a vodič. Autobus zo za zatiaľ nezistených príčin zišiel mimo cestu a prevrátil sa na bok. Nehoda si vyžiadala štyri ľudské životy. Podľa televízie Markíza išlo o dievčatá vo veku 18 a 19 rokov.

pec dab

Diskusia je uzavretá.