OTS: Pathway Genomics predstavuje nový genetický test BRCA1/2 | Môj názor

04 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

OTS: Pathway Genomics predstavuje nový genetický test BRCA1/2

Pathway Genomics predstavuje nový genetický test BRCA1/2 spolu s programom Jeden za jeden

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)—Spoločnosť Pathway Genomics Corporation, s akreditáciou CAP a certifikátom klinického laboratória CLIA so sídlom v kalifornskom San Diegu, a ktorá celosvetovo ponúka genetické testovanie, dnes oznámila, že začala s predajom výrobku BRCATrueTM, sekvenčnej analýzy a analýzy delécií a duplikácií najnovšej generácie, ktoré dokážu odhaliť prítomnosť mutácií v génoch BRCA1 a BRCA2 spájaných s rakovinou prsníka, vaječníkov a iných druhov rakoviny. Test BRCATrue s presnosťou viac ako 99.99% má v odbore zameriavajúcom sa na gény BRCA1/2 najširšie pokrytie.
Výrobok BRCATrue umožňuje sekvenčnú analýzu a analýzu delécií a duplikácií najnovšej generácie, ktoré dokážu odhaliť prítomnosť mutácií v génoch BRCA1 a BRCA2 spájaných s rakovinou prsníka, vaječníkov a iných druhov rakoviny. Test BRCATrue s presnosťou viac ako 99.99% má v odbore zameriavajúcom sa na gény BRCA1/2 najširšie pokrytie. (Foto: Business Wire)
V snahe zvýšiť dostupnosť tohto dôležitého genetického testu vyvinula spoločnosť Pathway Genomics program BRCA One for OneTM (BRCA Jeden za jeden) , keď za každý jeden objednaný schválený test BRCATrue bude jeden test darovaný osobe v núdzi prostredníctvom organizácií zastávajúcich práva pacientov, čo predstavuje testovanie zadarmo v celkovej hodnote 10 miliónov USD.
“Poslaním spoločnosti Pathway je zabezpečiť, aby ľuďom v núdzi bolo umožnené vykonanie týchto genetických testov bez ohľadu na ich ekonomické postavenie alebo poistenie,” povedal Jim Plante, zakladateľ spoločnosti Pathway Genomics a jej generálny riaditeľ. “Poskytnutie najlepšieho genetického testu v odbore BRCA a jeho sprístupnenie širokej verejnosti je rozhodujúcim pre naplnenie nášho poslania.”
Nedávne štúdie dokázali, že u viac ako 80 percent rodín, u ktorých sa vyskytli viacnásobné prípady rakoviny prsníka a vaječníkov, táto bola spôsobená práve mutáciami v génoch BRCA1/2. Tieto mutácie sa môžu vyskytnúť u mužov aj žien všetkých etnických skupín, a aj napriek tomu, že ktokoľvek môže mať mutácie na jednom z génov BRCA, niektoré skupiny môžu mať väčšiu pravdepodobnosť vzniku rakoviny. Medzi tie patria ľudia s výskytom rakoviny v rodinnej anamnézy alebo Židia aškenázskeho pôvodu.
“Jedna z každých osem žien bude v priebehu svojho života trpieť rakovinou prsníka,” povedal Ardy Arianpour, generálny predstaviteľ pre stratégiu spoločnosti Pathway Genomics. “V celej histórii zdravotníctva žiadne klinické laboratórium doteraz neponúklo taký jedinečný program ako je BRCA Jeden za Jeden. Tým, že urobíme naše testy dostupnejšie, sa snažíme vytvoriť významný pokrok v prevencii rakoviny prsníka a pomôcť zvýšiť povedomie o tejto chorobe prostredníctvom partnerstiev s celosvetovými organizáciami zastávajúcimi práva pacientov.”
Test BRCATrue ponúka lekárom správu, ktorú je možné jednoducho interpretovať a na základe ktorej sa dá ďalej klinicky postupovať. Test je vyhotovený aj v rôznych pokročilých variantoch a kategóriách a umožňuje rýchle vyhodnotenie výsledkov v priebehu dvoch týždňov. BRCATrue je prvým zo série krokov, ktoré tento rok potvrdia vedúce postavenie spoločnosti Pathway Genomics v oblasti klinickej genetiky a jej záväzok predkladať najkomplexnejšiu ponuku testovania rakoviny. Ak sa chcete o teste BRCATrue dozvedieť viac, navštívte stránku www.pathway.com/brcatrue. Viac informácií o programe BRCA Jeden za jeden sa dozviete na stránke www.brcaoneforone.com.
O spoločnosti Pathway Genomics Corporation
Spoločnosť Pathway Genomics, s akreditáciou CAP a certifikátom klinického laboratória CLIA so sídlom v kalifornskom San Diegu, poskytuje lekárom a ich pacientom aktuálne a presné genetické informácie na zlepšenie alebo udržanie zdravia a dobrého zdravotného stavu. Od svojho založenia v roku 2008 bola spoločnosť Pathway Genomics známa svojou snahou o inovácie a záväzku k lekárskej zodpovednosti, vďaka čomu sa dostala na vedúcu pozíciu v oblasti komerčného genetického testovania. Testovacie služby spoločnosti Pathway Genomics pokrývajú celú radu ochorení, vrátane rizika rakoviny, srdcových chorôb, dedičných chorôb, odozvy na výživu a cvičenie, rovnako ako aj reakcie na lieky pri určitých liečebných postupoch, ako napríklad pri liečbe bolesti a mentálnych chorobách.

Fotografie a multimediálna galéria sú dostupné na stránke:

http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140603005449/en/

Kontakty
Pathway Genomics Corporation
Zak Pugh, (858) 217-4358
pr@pathway.com
www.pathway.com

Zdroj: Pathway Genomics Corporation
Inteligentná multimediálna galéria

Fotografia
Výrobok BRCATrue umožňuje sekvenčnú analýzu a analýzu delécií a duplikácií najnovšej generácie, ktoré dokážu odhaliť prítomnosť mutácií v génoch BRCA1 a BRCA2 spájaných s rakovinou prsníka, vaječníkov a iných druhov rakoviny. Test BRCATrue s presnosťou viac ako 99.99% má v odbore zameriavajúcom sa na gény BRCA1/2 najširšie pokrytie. (Fotografia: Business Wire)

Túto tlačovú správu a multimediálne súbory si môžete pozrieť on-line na stránke:

http://www.businesswire.com/news/home/20140603005449/en

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Diskusia je uzavretá.