Mexiko zdvojnásobilo tresty odňatia slobody za únosy | Môj názor

04 Jún 2014 ~ Komentáre sú deaktivované

Mexiko zdvojnásobilo tresty odňatia slobody za únosy

Mexiko 3. júna (TASR) – Mexiko zdvojnásobilo tresty odňatia slobody za únosy, pretože v posledných rokoch zaznamenali v krajine nárast týchto trestných činov, informovala dnes tlačová agentúra AP.
Na základe nových federálnych smerníc o rozsudkoch sa minimálny trest za únos zvýšil z 20 na 40 rokov väzenia a maximálny trest z 50 na 140 rokov väzenia.
Najdlhšie tresty dostanú páchatelia, ktorí svoje obete usmrtia. Ďalšími priťažujúcimi okolnosťami budú zranenie obetí, únos neplnoletých osôb, alebo ak bude obvineným súčasný či bývalý príslušník polície alebo armády.
Väčšina mexických štátov nemá trest smrti a za federálne trestné činy je zvyčajným limitom 60 rokov väzenia. Avšak únosy sú z týchto limitov vyňaté.
V roku 2013 bolo v Mexiku nahlásených na polícii 1698 únosov, čo bolo v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 20 percent viac a vyše trojnásobok únosov z roku 2007. Vtedy polícia zaznamenala 438 únosov.
Avšak vládne prieskumy naznačujú, že ľudia polícii nahlásia menej ako dve percentá únosov. Mexičania totiž majú malú dôveru v políciu, alebo sa boja, že by mohla spolupracovať s únoscami. Ak sú odhady nenahlásených prípadov správne, reálne číslo by sa mohlo blížiť k 100.000 únosom ročne.
2 dam žab jam

Diskusia je uzavretá.